Tech Station – Интересните неща от света на технологиите

Най-интересните и необичайни неща от света на технологиите на едно място

Vodafone UK пусна в продажба Sony Ericsson Satio, Aino и Yari

Sony Ericsson Satio, Aino и Yari вече се продават във Великобритания от оператора Vodafone. И трите телефона бяха пуснати по магазините преди 2 дни, но все още няма отзвук за изключителен интерес към някой от тях. Това не ме учудва, защото през последната година и нещо производителят не е предлагал нищо интересно, а и не видях някакъв маркетинг, който да популяризира телефоните сред потребителите. Картината е доста жалка, защото Sony Ericsson Satio е едва вторият 12-мегапикселов телефон на широкия пазар (изключвам Китай и Япония). Освен това е Symbian S60 смартфон, така че има и доста приложения за него. Определено има бъдеще, но му липсва реклама и ако Sony Ericsson разчитат операторите да се заемат с тази задачка, бъркат много.

Sony Ericsson Satio

Sony Ericsson Aino от своя страна би трябвало да е доста интересен на PlayStation потребителите, защото има поддръжка на конзолата и позволява управлението на мултимедийните й функции. Единственото дразнещо нещо в него е, че е чувствителен на допир екран, но не точно:) В голяма част от интерфейса не може да се използва тъч екрана, което според мен е супер голяма глупост. Иначе изглежда много готино, но не смятам, че ще превърне в добре продавам модел.

Sony Ericsson Aino

Sony Ericsson Yari си е тотално младежки телефон, само дето младежта вече иска по-интересни и сложни телефони, било то смартфони или iPhone. Може би Yari ще има успех на индийския пазар, но не и на европейския.

PS: Очакванията ми за България са само Satio да бъде успешно продаван, докато останалите няма да намерят място тук. В най-добрия случай, някой оператор ще предлага Yari на доста ниска цена и родителите ще го купуват на децата си. За Aino просто не смятам да коментирам – той е някаква грешка в индустрията.

Източник: SEMC

Advertisements

октомври 14, 2009 - Posted by | Мобилни телефони | , , , , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: