Tech Station – Интересните неща от света на технологиите

Най-интересните и необичайни неща от света на технологиите на едно място

Постелка против крадци

Може би най-оригиналната идея за месеца, която срещнах. Постелка против крадци 🙂 Японците са се доказали като много добри изобретатели и продължават да го правят. Тази постелка действа на принципа на лентичките за ловене на мухи, които може да видите в някоя квартална бакалия. Върху нея има лепкаво покритие и когато нещо или някой стъпи върху постелката остава залепен. Това е принципа на действие на постелката против крадци 🙂 Много просто и практично решение. Слагате постелката от вътрешната страна на врата, заключвате и излизате. Дори крадецът да преодолее 15-те секретни брави, в момента в който стъпи в къщата ви, ще се озове в много кофти положение – залепнал на постелката, гърчещ се на пода. Ако го намерите в това положение, спокойно ще можете го поритате малко (докато изпадне в безсъзнание) и после да извикате полицията да го прибере. Само не трябва да забравят какво сте оставили пред вратата, когато се прибирате, за да не попаднете в собствения си капан 😀 Очаква се това толкова просто и гениално изобретение да се появи на пазара през есента, но цената не се споменава.

Източник: Likecool

Advertisements

август 15, 2009 - Posted by | Аксесоари, Други | , , , ,

2 Коментари »

  1. Изстисках всичко от източника, дори опитах и от японския, но там ми е слабо място… дори не можах да разбера размерите на постелката. Ако е достатъчно голямата може и да се омотае или просто да се събуе и после да я вземе със себе си с идеята да не оставя такова доказателство като обувки… Предположения много, важното е, че идеята е оригинална 🙂

    Коментар от Debilz | август 15, 2009 | Отговор

  2. Ндаа, хубава логика. Остава само да си отговорим на въпроса – какво му пречи просто да се събуе, да прекрачи нататък и да си вземе от обувките на домакина?

    Коментар от Acnapyx | август 15, 2009 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: