Tech Station – Интересните неща от света на технологиите

Най-интересните и необичайни неща от света на технологиите на едно място

Има ли бъдеще хартиената преса?

Интернет се превърна в революция още преди години и не спира да расте както от към брой потребители, така и от към услуги. Онлайн магазини, библиотеки, книги, музика, филми, телефония, телевизия, радио, забавление и т.н. Всеки е виждал вестник – новини върху няколко хартиени страници… Но познатите ни до момента списани и вестници залязват бавно, защото същата информация, дори и повече, може да се прочете и в Интернет… в повечето случаи безплатно. И от това се губи смисъла да си купиш вестник – струва пари, трябва да повървиш дори до пощенската кутия, за да си го вземеш. Освен това, хартията се прави от дърво – един вид вреда на околната среда, защото дърветата трябва да бъдат изсечени, за да станат на хартия. Та мисълта ми е, че хартиените носители на информация или ще изчезнат скоро, или ще останат само най-големите издания, които със сигурност ще имат и интернет варианти. Всичко тръгна от една статия, която прочетох в rozali.com. Стана ми интересно и реших да понапиша няколко реда 🙂 Ето част от статията:

Интернет бъдещето на пресата вече е неизбежно

Имат ли бъдеще вестниците? От доста време този въпрос занимава световните медийни експерти.

Eдни са категорични, че печатните издания ще отстъпят място на своите интернет версии.  Други са на мнение, че само най-големите ежедневници ще успеят да оцелеят, както на хартия, така и в мрежата.

Кои са прави само времето ще покаже, но е факт, че все повече издатели обявяват съкращения или банкрут. Вследствие на глобалната финансова криза качеството на журналистиката също се оказва сериозно засегнато.

Останалата част от статията в rozali.com

Advertisements

юни 27, 2009 - Posted by | Други | , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: